fbpx

Paintball stratégia – több játékos egy fedezékben

Nagyon fontos tudni, hogy hogyan kell helyesen egy fedezékben több paintball játékosnak állnia. Az, amikor több játékos van egy fedezékben a paintball pályán, vagy úgy néz ki, mint egy mestermű, vagy úgy, mint egy katasztrófa. Hogy tökéletes legyen, megfelelő kommunikációra, pályaismeretre és jó időzítésre van szükség. Gyakran lehet látni csapatokban, hogy breakoutból először ketten backcenterbe maradnak, de néha olyat is lehet látni, hogy az ötből négyen egy fedezékben állnak. Amint több mint kettő játékos van ugyanabban a fedezékben, meg kell találni minden egyes játékosnak a megfelelő mélységet és magasságot. Példaként: mindig, amikor két ember van egy fedezékben, ki kell találni, hogy ki lesz a szűken játszó és ki lesz a tágan játszó játékos. Általában a tágan játszó az, aki oldalirányba előre tud menni egy másik fedezékbe vagy ő lesz az a játékos, aki legtovább marad a fedezékben. A szűken játszó játékos alapesetben előre megy a centerbe vagy marad utolsónak a fedezékben, mert az övé a nagy része, ezért biztonságba van.

Paintball stratégia – egy fedezékben több játékos

Amikor több mint kettő paintball játékos van egy fedezékben, többféle stratégia létezik. A szűken játszó játékosnak vagy játékosoknak alacsonyabban kell játszani, hogy a tágan játszó játékosok ellőhessenek fölöttük vagy körülöttük. Meccs előtt el kell dönteni, hogy mely játékosok mennek ugyanoda, ki megy el előbb onnan és hová mennek. A másodlagos játékosoknak tudniuk kell, hogy mely fedezékek lesznek elérhetőek, hogy azonnal át tudjanak oda menni, amint lehetséges. Amikor többen egy fedezékben vagyunk kulcsfontosságú, hogy a legtöbb találatot szerezzünk, és növeljük az esélyét kijelölt futó kilövésének.  A legjobb sorok és a legnagyobb veszélyek ismerete segít abban, hogy felismerd hova kell lőni és melyik fedezéket kell elfoglalni. Ezeket úgy gyakorolhatod, hogy breakout pontokat csinálsz és koncentrálsz a támadásra és a lövésekre szemben a fedezékben maradással.

Pro paintball tipp

Csináljatok 10 breakoutot úgy, hogy elsődleges legyen a futók játéka, majd tízet, amikor a fedezékben maradók mozognak, majd csináljatok 10 rendes menetet, ahol mindenki mindent csinál és nézzétek meg, mi működik. 

Mégprobb paintball tipp

Gyere le hozzánk paintball edzésre. Részletek itt: