fbpx

Paintball trükkök kezdőknek

Olyan paintball trükkökkel fogunk most megismerkedni, amik az alapokat segítik. A következő két gyakorlat fejleszti a játékodat azáltal, hogy kényelmesebben fogod magad érezni a markereddel és javítani fogja az első lövésed pontosságát, ami a játék kezdete után kifejezetten fontos. Ezt nevezzük egyébként breakout szituációnak.

Fedezékhasználat és kihajolás a paintball játék során

Fontos megjegyezni, hogy a paintballban egy jól célzott lövés mindent megváltoztathat. Emiatt a rutinos paintball marker használat és az első lövés pontossága elengedhetetlen a pályán nyújtott teljesítményed javításához. A snap-shooting különböző pozíciókban történő gyakorlása nemcsak a pontosságot javítja, hanem megtanít arra is, hogy minden szöget kihasználj az előnyödre. A kezdőknél sokszor megfigyelhető, hogy csak állva játszanak. Emiatt a fedezékben ragadnak tűzharc közben, ami hihetetlenül hátrányos. A szögek és magasság változtatása a fedezékben kihajlások közben segít uralni a tűzharcokat, jobb esetben akár egy kulcsfontosságú kilövést is végre hajthatsz, ami győzelemre vezeti a csapatot. Ha sokat változtatod a pozíciódat a fedezék mögött, akkor az ellenfelek nem fognak tudni bemérni Téged, így ritkábban fogsz kiesni a játékból.

Fedezékváltás és futvalövés a paintball meccsen

A következő gyakorlat főleg paintball meccsek közben hasznos. Néha nem a legjobb ötlet a fedezékben maradni tűzharc közben. Ez persze a pálya elrendezésétől és a helyzettől függően változhat, időnként azonban muszáj új fedezékbe menni, hogy esélyt adj a csapatnak egy rossz felállás esetén. Ennek a gyakorlatnak a lényege az, hogy ne csak az első lövés pontosságán dolgozzunk, hanem dolgozzunk a pontosságon mozgás közben is.

Lehet, hogy nyerhetsz magadnak egy kis plusz időt a következő fedezék eléréséhez azzal, hogy a futás előtt rálősz a célodra és utána elindulva, a következő golyóval mozgás közben eltalálod. Ez a plusz idő lehetővé teszi, hogy biztonságosabban érj a fedezékbe, vagy kulcsfontosságú találatot érhetsz el, ami megváltoztathatja a paintball mérkőzés kimenetelét.

Ha ezeket a gyakorlatokat alkalmazod az edzésen és meccs előtti bemelegítéskor jobb játékos leszel, és az eredményeid javulni fognak. Vagy gyere le hozzánk paintball edzésre. Részletek itt:

Edzés