fbpx
2015-10-27

A paintballról

Mi az a paintball? Mi a paintball jelentése?

A paintball egyike a legdinamikusabban fejlődő sportoknak a világon. Több mint 40 országban többmillió játékos választja a paintballt szórakozásként, hobbiként vagy hivatásként. Paintballozás során a résztvevők az ellenfeleket festékgolyókkal (angolul paintball) próbálják eltalálni. A festékgolyókat külön erre a célra kialakított markerekkel lövik ki. A paintball történetéről bővebben IDE kattintva olvashatsz. A paintball jelentése: festékgolyó, de ugyanígy használjuk a paintball sport jelölésére is. A paintballt magyarul festéklövészetnek is szoktuk hívni.

Mi az a Paintball Akadémia?

A Paintball Akadémia Sportegyesület azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget biztosítson mindenkinek, aki szeretné ezt a sportot megismerni. Legyen szó egy baráti társaság kikapcsolódásáról, legénybúcsús programról, rendszeres időtöltésről, hobbiról, vagy versenysportról. Rendszeresen tartunk edzéseket, utazunk versenyekre, ahol összemérjük tudásunkat a környező országok csapataival. Játékosként tudjuk, hogy mire van szükség egy nagyszerű paintballozáshoz.

A paintball sport?

Igen egy technikai-csapatküzdősport. Éppúgy sport, mint a labdarúgás, a jégkorong vagy éppen a box. Mivel sport, ezért vannak edzések is, melyeken erőnlét- és képességfejlesztés, valamint játék kerül gyakorlásra. A játékosok számos versenyen mérhetik össze tudásukat, helyi, országos, európai és világviszonylatban is. Edzéseinkről ITT tájékozódhatsz.

Mennyire biztonságos?

A biztosítási statisztikák szerint az egyik legbiztonságosabb sport. Ennek oka, hogy szigorú előírásokat alkalmazunk a sérülések elkerülése érdekében. (Pl.: kizárólag teljes arcot védő maszkban lehet a pályán tartózkodni, a markerek tűzerejét rendszeresen ellenőrizzük.) A biztonságos paintballról bővebben blogunkban olvashatsz.

Kijön a festékszennyeződés a ruhámból?

Igen, a legtöbb esetben egyszerű mosógépes mosással eltávolítható a játék során szerzett szennyeződés. A festékgolyókról bővebben ITT írtunk.

Milyen alapvető játékfajták vannak?

Woodsball/recball-nak nevezzük a sport „military” ágát, ide tartozik az erdei játék, az épület harc, ez a festéklövészet mindenki által jól ismert ága.
A másik verzió az airball, amelyet felfújható fedezékekből – sima füves talajra, vagy műfűre – épített, szimmetrikus pályán játsszák. A versenyeket airball pályákon rendezik, ez a legpörgősebb és legnagyobb csapatmunkát és technikai tudást igénylő játékforma.

Paintball gyerekeknek?

Igen, már 9 éves kortól űzhetik, persze nem felnőtteknek való felszereléssel, hanem speciális, gyermekeknek tervezett eszközökkel. Ezek az eszközök gyengébbet lőnek és nagyon könnyű őket kezelni, így gyerekeknek is kiváló program. Bővebben ITT.