fbpx

Hungarian Paintball Series 2019

Idén is lesz Magyar Paintball Bajnokság, azaz HUPS (Hungarian Paintball Series) a szokásos helyszínen, Szentendrén az Airball pályán. Minőségi paintball versenyt szervezünk, amely jó szórakozást kínál kezdő és haladó játékosoknak egyaránt! Az idei évre újdonságokkal is készülünk, vegyük sorra tehát, hogy mire számíthattok, ha jöttök!

Fejlesztések

Szeretnénk bővíteni az öltöző/pihenő részt, így külön fogjuk választani a box és pihenőrészt. A piten kívüli pihenő részt padokkal, tárolókkal és sátrakkal tervezzük bővíteni, hogy a szüneten lévő csapatok is kényelmesen elférjenek, le tudjanak pakolni.

Marad a két kategória (rookie és haladó)

A HUPS rookie (kezdő) kategória

Hungarian Paintball Series, HUPS, paintball, paintball verseny, paintball kezdőknek

Fontos, hogy a rookie kategóriába kizárólag kezdők/újrakezdők és kevés tapasztalattal rendelkező játékosok nevezhetnek. Ezzel próbáljuk elősegíteni azt, hogy a kezdők is jól érezzék magukat, és ne esélytelenként menjenek fel a pályára. Ezt a kategóriát nyitva hagyjuk olyan játékosoknak is, akik adott esetben régen hazai szinten versenyeztek, de szeretnének ismét bekapcsolódni a paintball versenyzésbe.

Fontos, hogy azokat a csapatok, akik megnyerik a HUPS Rookie kategóriát, a következő fordulóban már a haladóba várjuk.

Ilyen például a tavalyi utolsó forduló győztese a Pa Pi csapata, akik idén már a haladó kategóriában fognak versenyezni.

Ha nem tudod, hogy melyik kategóriában indulj érdemes ellátogatnod hozzánk egy edzésre vagy nyílt napra és utána tudunk segíteni a döntésben.

Célunk, hogy az egyéni játékosok is részt tudjanak venni a versenyen, így idén is lesz mix csapat a csapattal nem rendelkezőknek. Tavaly a mix csapatok szépen teljesítettek és számos játékosnak sikerült onnan későbbi fordulókon már fix csapatban indulni.

A játék ebben a divízióban 2 pont különbségig vagy 6 perc tiszta játékidő leteltéig tart.

Haladó kategória

Ide várjuk azokat, akik már több tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen gyakorolnak és szeretnék elhódítani a HUPS trófeáit. Őket prémium kategóriás festékgolyókkal és a legnagyobb versenyeken használt infrastruktúrával várjuk. Ilyen például a nyomógombos buzzer rendszer, eredményjelző, szoftveres játékvezérlés.

A játék ebben a divízióban 3 pont különbségig vagy 10 perc tiszta játékidő leteltéig tart. A csapatok pénztárcájára is gondoltunk, így mind a két divizióban marad az M500-as (2 tube, 1 tár) lövedéklimitált formátum.

A helyszín

Idén is mérlegeltük a lehetőségeket, mivel szeretnénk, ha az ország különböző részein lennének HUPS fordulók. Idén úgy döntöttünk, hogy marad a Budapesthez közeli helyszín mivel az egyes országrészek nem tudnak elég csapatot kiállítani ahhoz, hogy oda tudjunk vinni fordulót. Bízunk benne, hogy ez jövőre másképp lesz.

Előre kihirdetett gyakorlási lehetőségek

Minden verseny előtt lesz hivatalos gyakorlónap, és további gyakorlási lehetőségek is. Ide kezdő és haladó játékosokat is várunk, mindig a soron következő HUPS layout lesz felállítva, így mindenkinek lesz lehetősége gyakorolni a soron következő forduló előtt. Az idei layoutokat egyébként a tavalyi évtől eltérően már év elején közzé fogjuk tenni.

Kedvezményes nevezési lehetőségek– early bird jegyek

Elsősorban azokat a csapatokat szeretnénk támogatni, akik egész évre előre elköteleződnek a versenysorozat mellett. Idén a szezonbérlet mellett egy-egy fordulóra early bird kedvezményekkel is kalkulálhattok. Az early bird nevezés határidők mindig megtalálhatók az aktuális facebook eseménynél és a HUPS weboldalon.

Fontos viszont, ha valamely csapat mégsem tud részt venni az eseményen, abban az esetben az adott fordulóra befizetett nevezési díj elvész.

HUPS kedvezményrendszer

Idén bevezetésre kerül a HUPS kedvezményrendszer, ami szintén az elkötelezett paintballosokat hivatott támogatni. Ingyenes edzések, egyéni felkészítés is szerepel a kedvezmények között.

HUPS szezon bérlet HUPS early bird 1 forduló HUPS 1 forduló helyszínen fizetve
Nincs belépődíj az egész éves, hivatalos HUPS edzőnapokra +
Nincs belépődíj a soron következő hivatalos HUPS edzőnapra + +
1 extra privát reball edzés / csapat / forduló + +
Bónusz HUPS rendezvényeken kedvezményes/ingyenes résztvétel +

Időpontok, lebonyolítás

Szeretnénk közelebb hozni egymáshoz a kezdő és a haladó kategóriát, így egy napon lesz a két kategória. Ez segítséget nyújt azoknak a csapatoknak is, akiknek van kezdő alakulatuk is és esetleg messzebbről érkeznek, így az utazási költségük kisebb.

A sorsolási rendszert megváltoztatjuk annak érdekében, hogy ne legyen egy csapatnak több meccse egymás után. Bár nehéz volt, de a dátumokat úgy lőttük be, hogy se magyar rendezvényekkel, se közeli versenyekkel ne ütközzenek. A fordulók szombati napokon kerülnek megrendezésre.

Gyakorlások, edzések, paintball sulik

Hungarian Paintball Series, HUPS, paintball, paintball verseny, paintball kezdőknekIdén nagy hangsúlyt fogunk fordítani a csapatok képzésére, így többféle edzőnapot is beiktatunk majd. Egyrészt minden verseny előtt lesz legalább egy hivatalos edzőnap. Másrészt az időben nevező csapatok kapnak további egy ingyenes reball edzést, ahol egyéni gyakorlásra nyílik lehetőségük, illetve tanácsot kaphatnak a fejlődés lehetőségéről.

Idén is egy olyan sorozatot szeretnénk rendezni, ahol a csapatok jó hangulatban, baráti meccseken mérhetik össze a tudásukat. Bármilyen észrevétel, kérdés esetén keressetek minket bizalommal a Facebookon vagy a HUPS weboldalon keresztül.