fbpx

A paintball sport pozitív hatásai a személyiségedre

Kevés olyan sport van mint a paintball. Hiszen melyik sportról mondható el, hogy extrém és csapatsport ezenkívül még technikai sport is, de mégis biztonságos? Gondoltad volna, hogy a paintball sport a fizikumod mellett a személyiségedet is pozitív irányba befolyásolja?

A paintball mint csapatsport

A csapatsportok komplex tevékenységek, amely során egy összeszokott csapatban kell úgy egyéniségnek lenni, hogy közben megmaradjon az egység. Fontos, hogy a paintball sportban egyedül nem lehet sikereket elérni, ezért mindenkinek erős láncszemnek kell lennie, hogy jól működjön a csapat. A stratégia betartása alapvető fontosságú, hiszen ha akár csak egy valaki mást csinál, mint a megbeszélt terv, azonnal az egész csapatot hozza bajba.

A paintball sport személyiségfejlesztő hatásai

Ezt a sportot űzők könnyebben találják meg a helyüket az élet bármely területén, elfogadják, ha épp nem ők vannak a középpontban. A bajtársiasság is fontos személyiségjegy, amellyel egy jó paintballosnak mindenképp rendelkeznie kell, hogy ha szüksége van rá el tudja fogadni a segítséget, ugyanakkor észrevegye, ha valaki másnak van szüksége támogatása. A sportcsapatok így a paintball csapatok is egyértelműen elkülönülnek más átlagos csoportoktól. A mez, az edzéshelyszín, a klub szimbólumai, a közös tevékenység, a cél egyedivé, sajátossá teszi őket. Egy-egy versenyen való közös részvétel nagyban erősítheti a tagok közti kohéziót. Ez a sport hosszú távú, komoly barátságokat is ad, melyek akkor is megmaradnak, amikor a játékos visszavonul ettől a sporttól. A paintballosok pedig számíthatnak egymásra nemcsak a pályán, de a pályán kívül is.

A paintball sport mások iránti felelősségtudatra, irányítóképességre, becsületességre, öntudatos és célorientált életvitelre, szolidaritásra és szorgalomra is tanít. A paintballban is különböző posztok vannak, így az eltérő készségekkel rendelkező játékosok is könnyen megtalálják helyüket, jól kiegészítik egymást a pályán. A back centerek és a hátsó játékosok általában magasabbak, míg a kígyósok kisebbek, vékonyak, de robbanékonyabbak.

Gyere, csatlakozz hozzánk, egy nagyszerű társasághoz és nagyszerű élményekben lesz részed. Jelentkezz még ma! Szívesen látunk akár résztvevőként, akár nézőként paintball edzéseinken.