fbpx

Paintball tippek profiktól az első játékodhoz

Ha paintballozni mész, olvasd el ezt a cikket, amelyben olyan paintball tippek vannak részletezve, amelyek garantáltan segítenek az első játékodon. Mindenkinek más élmény az első paintballozás. Egyesek azt mondják, hogy alig lőttek egész játék alatt, mások simán ellőnek 2000-nél is több golyót újrafestve ezzel az egész pályát. Vannak, akik inkább elbújnak egy biztonságos fedezékben, míg mások rohanva-lőve keresik az ellenfeleket a pályán. De vajon melyik stratégia a kifizetődő? Erre nincs egyszerű válasz, de összeszedtünk Nektek öt paintball tippet, hogy mire érdemes odafigyelni.

Paintball tippek 1. – csapatjáték

A paintball egy csapatjáték. Az egyéni villanások ugyan képesek megváltoztatni egy-egy játék képét, de összességében csapatként játszva tudtok jó eredményt elérni. Amikor a játék elkezdődik, az ellenfelek szaladnak, festékgolyók tucatjai repülnek feléd. Egyedül elég esélytelen követni, hogy pontosan ki mit csinál. Így ha magányos farkasként akarsz játszani, nagy eséllyel kudarcra vagy ítélve. Ha már legalább egy társaddal együtt maradsz, sokkal jobban fog menni a játék, mert tudjátok egymást segíteni. Ha ügyesen fedezitek egymást, akkor sokkal gyorsabb és biztonságosabb lesz minden mozgásotok. Ha az egyikőtök mozog, a többiek biztosítsanak fedezőtüzet és szorítsák vissza az ellenfelet a fedezék mögé!

Paintball tippek 2. – beszélni, beszélni, beszélni!

A kommunikáció az egyik legfontosabb eleme a paintball csapatmunkának. Gondolj csak bele, ha csak 5 ellenféllel számolsz, vajon figyelemmel tudsz kísérni 5 embert, hogy merre mozog, hova lő éppen? Ez nagyon nehéz, viszont ha jól kommunikáltok, akkor a csapattársaid lesznek a Te szemeid és mint tudjuk: több szem, többet lát! Ha jól kommunikáltok sok kellemetlen meglepetéstől megkímélhetitek magatokat. De ne csak az ellenfél pozíciójáról adjatok egymásnak információt. Ha az aktuális taktikát meg kell változtatni, akkor ezt is tudjátok egymásnak jelezni. Az egyszerűség a kommunikációban szintén sokat segít. Ha irányról és formáról nevezitek el a fedezéket az nagyban könnyíti a kommunikációt, pl.: jobb hátsó kocka, bal henger, stb.

Paintball tippek 3. – Ne legyen csőlátásod!

Amint a két ellenfél csapat találkozik a paintball pályán nagyon gyorsan kezdenek el pörögni az események. Egyszerre több helyen, gyors egymásutánban változhat a szituáció, így fontos, hogy mindig a lehető legnagyobb figyelemmel kísérd a játék egészét. Ha csak egy dologra, egy ellenfélre koncentrálsz, könnyen bajba kerülhetsz. Ebben segíthet az előbb leírt beszélni, beszélni, beszélni tipp is.

Paintball tippek 4. – paintball csapat, paintball verseny, paintball akadémiaLegyetek minél jobbak a szögekben!

A paintballban nagyon fontosak a szögek. A leggyorsabb módja annak, hogy megtörd a másik csapat ellenállását, ha oldalba támadod őket. Ennek a legegyszerűbb módja, ha 1-2 játékossal frontális támadást színlelsz, elvonod az ellenfél tűzerejét és figyelmét, míg a többiek az oldalról bekerítik őket. Ha jól lezárjátok a szögeket, akkor az ellenfelek egy nagyon szűk és kényelmetlen helyen fognak összezsúfolódni, így borítékolható, hogy rövidesen kiesnek a játékból.

Paintball tippek 5. – Szóródjatok és lépésről lépésre haladjatok előre!

Az első játékosok közt gyakran látni, hogy a legközelebbi fedezéket választják és ott kempelnek a játék egész ideje alatt. A félelem érthető, de fontos, hogy minél több paintball marker marad hátul, annál kevesebb száll majd szembe az ellenféllel. Ha emiatt a játék frontvonalán a csapatod hátrányba kerül, hiába várod a csodát a leghátsó fedezékben, masszív emberhátrányba fogtok kerülni, onnan pedig nagyon nehéz megfordítani a meccset.

Paintball tippek 6. – paintball csapat, paintball verseny, paintball akadémiaCsak akkor találhatsz el valakit, ha lősz!

Fontos, ha kijössz a fedezék mögül és lősz, az ellenfeled is el tud téged találni. Minél kevesebb találati felületet mutass magadból, amikor kihajolsz lőni. Emellett próbáld meg körbejátszani a fedezéket, vagyis folyamatosan változtasd a magasságot és helyet, ahol kihajolsz lőni, így az ellenfeled nehezebben fog tudni Téged eltalálni. A fedezék tetején óvatosan játssz, hiszen itt vagy a legvédtelenebb.

Mindenkinek kicsit más a stílusa, van aki többet lő, van aki inkább sokat fut, de a fenti tippek megfogadása nagyban növelheti a sikerélményt.

Kérdésed van? Írj nekünk az info@paintballakademia.hu címre, szívesen válaszolunk!