fbpx

Így válassz paintball maszkot – a paintball maszkokról általában

paintball maszkAz egyik legfontosabb része a paintball felszerelésnek a paintball maszk.

A jó paintball maszk nagy látószöggel rendelkezik, könnyű, gyorsan cserélhető benne a lencse és megfelelően védi az arcot a sérülésektől. A paintballozás során tilos nem kifejezetten paintballozásra szánt fejvédőket viselni (pl.: bukósisak, munkavédelmi szemüveg, stb.)

A legjobb paintball maszkok lencséje nem torzít és 270 fokos látószöget biztosít. Lencsékből vannak különböző színűek beltérre, kültérre, napos időre, esőre. Beltérre leginkább a clear vagy HD lencséket ajánljuk, kültérre napos időben a smoke vagy a mirror lencsék lehetnek jók, de ez egyéni ízlés kérdése. A kétrétegű vagy thermo lencsék a maszk párásodása ellen védenek.

paintball maszk lencseA maszk súlya fontos tényező, mivel játék közben folyamatosan rajtunk van, ezért végig cipelnünk kell magunkkal. A könnyebb maszk azért jó, mert sokkal könnyebb benne a speciális paintballos mozdulatokat végrehajtani, így nem fáradsz el, és gyorsabb leszel.

Játék közben papírtörlővel vagy ronggyal tudjuk leszedni a szennyeződés nagy részét. Mivel a festék mindenhova befolyik, ezért időnként érdemes nagytakarítást végezni a paintball maszkunkon. Ennek módja, hogy a paintball maszkot langyos szappanos vízbe áztatjuk. Ha a paintball maszkunk thermo lencsével szerelt, érdemes a maszk áztatása előtt kivennünk a lencsét, mivel azt csak nedves ronggyal szabad tisztítani. Ennek oka, hogy ha a két réteg közé víz kerül, az tönkreteheti a lencsét.

Kérdésed van a paintball-lal kapcsolatban? Írj vagy hívj bátran, szívesen válaszolunk! Telefon: +36302622091, E-mail: info@paintballakademia.hu

Nálunk ilyen a paintballozás!