fbpx

A megfelelő paintball pálya kiválasztása

A paintballozás jó buli, ezt mindenki tudja. Fontos viszont a megfelelő pálya kiválasztása, hogy a nagyszerű élmények helyett ne bosszankodással teljen a paintball. A paintball pálya kiválasztásánál a következőkre érdemes figyelni:

A paintball pályán található felszerelés minősége:

  • Maszkok: Az egyik legfontosabb része a paintballfelszerelésnek a paintball maszk. A minőségi felszerelés nemcsak védelmet jelent, de a maszkból való szabad kilátást is lehetővé teszi.paintball maszk Nagyon kellemetlen, ha a védőmaszk bepárásodik. Erre megoldás a kétrétegű (thermo) lencse, amit sajnos nem használnak mindenhol, ezért érdemes rákérdezni, hogy ezt a korszerű technológiát használják-e a kiszemelt pályán.
  • Festékgolyó: Fontos a festékgolyó minősége és az ára is, ezért ellenőrizzük, milyen festéklövedéket adnak a pályán. Ha rossz a paintball golyó, akkor lehetsz bármilyen ügyes, nehezen fogod tudni lelőni az ellenfeleidet. Az ár pedig azért nagyon fontos, mert egy játék során 4-600 lövedéket simán el tudsz lőni, így nem a belépődíj, hanem inkább a golyók ára fontos. A festékgolyókról bővebben ITT írtunk.
  • Paintball markerek: nemcsak az a fontos, hogy minőségi paintball markerekkel folyjon a játék, hanem hogy a paintball markerek megfelelő beállítása, kronográfiája is megtörténjen. A paintball markerek maximum 300 láb/másodperc (360 km/h) sebességgel lőhetik ki a lövedékeket. A paintball markerek egységes és rendszeres kronográfiája garantálja a résztvevők biztonságát.
  • Hajtógáz: CO2-es meghajtás helyett a korszerűbb sűrített levegős hajtás megbízhatóbb, és hidegben is működik, hosszabb sorozatoknál sem fog lefagyni a marker. Ezért érdemes rákérdezni, hogy milyen gázhajtással használják a markereket.

A paintball pálya állapota és a kiszolgáló személyzet:

  • Figyeljünk oda arra, mennyire szakértő a személyzet, a pálya, ismerik-e a versenypaintballt.Tippmann paintball marker Akik a versenypaintball világában járatosak, azok olyan ismeretekkel rendelkeznek, ami sokkal jobbá teszik a játékodat.
  • Nézzük meg, vannak-e a pályán balesetet előidéző tényezők: sajnos a pályák egy része elhagyott épületekben van, és előfordulhat, hogy balesetveszélyesek. Ezt érdemes előzetesen megnézni. A versenypályákon nagyon odafigyelnek a biztonságra, tehát leginkább ezeket a pályákra érdemes menni.

 

 

Kérdésed van a paintball-lal kapcsolatban? Írj vagy hívj bátran, szívesen válaszolunk! Telefon: +36302622091, E-mail: info@paintballakademia.hu

Nálunk ilyen a paintballozás!