fbpx

Milyen a jó paintball golyó? – Így válassz jó paintball lövedéket!

A jó paintball golyó kiválasztása fontos lehet a sikeres paintballozás szempontjából. A festéklövedéknek a következő paramétereit vizsgáljuk kiválasztás közben:

  • A paintball golyó törékenysége: milyen könnyen törik szét becsapódáskor, nem törik-e már a paintball marker csövében esetleg a tárban.
  • A paintball golyó töltete: homogenitás, sűrűség, szín élénksége.
  • A paintball golyó felülete: gömb alak, sorják, horpadások.
  • A paintball golyó pontossága

Hidegebb, esős  időben érdemes keményebb festékgolyót választani. A fás, bozótos paintball pályákra szintén érdemes keményebb lövedéket választani, mivel azok nem törnek szét az első gallyakon. Paintball versenyre általában törékenyebb paintball golyót szoktak választani, mivel itt fontos, hogy messziről, az első lövés is festéknyomot hagyjon. Napos, meleg időben törékenyebb lövedéket is választhatsz.

A festék héja semmilyen esetben nem jó, ha puha, mindig keménynek kell lennie. A paintball golyó töltete pedig akkor jó, ha sűrű, élénk színű, homogén. Ekkor nehéz az ellenfélnek letörölni, elrejteni a találatot, ha pedig homogén a töltet, akkor pontosabb a festékgolyó. Ha nem homogén a töltet, például sokat állt raktáron, és leülepedtek benne alkotóelemek, akkor a festéklövedék pontatlanná válik, szitálni fog a levegőben.

Pár apró tipp a festékgolyók teszteléséhez:

  • Végezz töréstesztet, ejtsd a festéket kb. 1-1,2 m-ről egy kemény felületre. Ha az összes nagyon könnyen törik, akkor vigyázz mert valószínűleg a puskában is törni fog.
  • Ellenkező esetben, ha az összes visszapattan, akkor pedig keményebb festékgolyóval van dolgod.
  • Nézd meg, hogy a lövedék gömb alakú-e, vannak-e benne horpadások, sorják. Ez a paintball golyó pontosságát befolyásoló tényező.
  • Lőjj ki vele egy tárat, hogy nem törik-e és egyenes repül-e a festékgolyó.

Így törnek a festékgolyók lassítva: 🙂

A festékgolyókról szóló cikk előző része, amelyben pár alapfogalmat tisztáztunk ITT olvasható.

Kérdésed van a paintball-lal kapcsolatban? Írj vagy hívj bátran, szívesen válaszolunk!Telefon: +36302622091, E-mail: info@paintballakademia.hu

Nálunk ilyen a paintballozás!