Milyen a jó paintball lőszer? – A paintball golyókról általában

Festékgolyó akció a készlet erejéig! 7500 Ft/karton (2000 db) helyett a Paintball Factory festékgolyó csak 6800 Ft/karton (2000 db)! Az általunk is edzéseken használt, kiváló minőségű Paintball Factory paintball golyó már kis tételben is kapható nálunk. Rendelés és további információ, paintball szaküzlet: shop@paintballakademia.hu; h +36302622091

 paintball, paintball golyó, paintball golyó ár, paintball golyó sebessége, paintball lőszer, paintball lőszer ár, paintball lőszer árak, paintball lőszer méretek, paintball lőszer nagyker, paintball lőszer vásárlás

Hogyan készül és miből a paintball lőszer?

A festékgolyó, más néven festéklövedék (angolul: paintball) egy ételfestékkel töltött zselatinkapszula. A jó paintball golyó gömb alakú, a csőben nem, de az ellenfélen széttörik, töltete sűrű, homogén és élénk színű. Fontos megjegyezni, hogy a festékgolyó töltete biztonsági okokból nem lehet piros, hogy egy esetleges sérülés jeleként megjelenő vér ne lehessen összetéveszthető festéknyommal, és a sérült tévedésből ne maradhasson ellátatlan.

A festékgolyókat a következő módon készítik:

Kemény vagy törékeny legyen a paintball golyó?

Ha túl kemény a paintball golyó szaknyelvben banszol (az angol bounce – pattan szóból), akkor a csőben sem, de az ellenfélen sem törik szét. A versenyszabályok értelmében az találat, ami legalább 50 Ft-os nagyságú festéknyomot hagy. A másik véglet, ha a paintball lövedék (sokan helytelenül lőszernek hívják) már a csőben összetörik. Ez a későbbi lövések esetén pontatlanságot eredményez, ami nagyban rontja a paintball játékélményét. Ezért, ha törést tapasztalsz kérd a játékmestertől a csöved tisztítását. Mivel a festékgolyó vízbázisú anyagokból épül fel, ezért óvni kell őket a víztől, de épp ezért az általuk okozott szennyeződés langyos vízzel eltávolítható.

A versenyzők általában a paintball maszkot és a markert veszik célba, mert a kemény felületen jobb eséllyel törik szét a paintball golyó, mint a puhább testfelületen.

A paintball marker csövét elhagyó paintball golyó sebessége maximum 300 fps (láb/másodperc) lehet, ami körülbelül 360 km/h-nak felel meg. A paintball golyók 0.68 kaliberesek, hozzávetőlegesen 17,3 mm átmérőjűek. (Vannak 0.50-es és 0.43-as paintball lövedékek is, ezek azonban nem annyira elterjedtek.) 0.50-es kaliberű például a nálunk is használt gyerekpaintball marker, a JT Splatmaster. A paintball golyókat 2000-es kiszerelésekben, dobozban árulják a nagykereskedők, amelyek mindegyikében 4 db 500-as zacskó van. A festékgolyók ára minőségtől függően 3-7 Ft/db körül mozog.

A sorozat következő részéből kiderül, hogy mire kell odafigyelni a paintball golyó kiválasztásánál. A cikkhez kattints IDE!

Kérdésed van a paintball-lal kapcsolatban? Írj vagy hívj bátran, szívesen válaszolunk! Paintball lőszer vásárlás a linkre kattintva. Telefon: +36302622091, E-mail: info@paintballakademia.hu

Nálunk ilyen a paintballozás!