fbpx

Tévhitek a paintball-lal kapcsolatban: Sérülések, veszélyek

Sokan gondolják úgy, hogy a paintball sport veszélyes, mert komoly sérüléseket lehet összeszedni. Ez nem így van, lássuk a tényeket:

A paintball alapvetően biztonságos sport. Biztosítási statisztikák szerint a biztonságos sportok közé tartozik, kevesebb sérülést okoz, mint a tenisz. Ennek oka, hogy a paintballban sok más sporttól eltérően nincs közvetlen fizikai kontaktus, ami csökkenti a sérülés veszélyét. Emellett a szigorú biztonsági előírásoknak köszönhetően (csőzsák használata, biztonságos védőmaszk, rendszeres kronográfián áteső felszerelések) minimális veszélyei vannak a paintball sportnak. Fontos, hogy a résztvevők mindannyian betartsák a maszk viselésére vonatkozó és egyéb szabályokat, így kerülhetők el a balesetek. A markerek maximum torkolati sebessége 300 láb/másodperc lehet, amelyeket rendszeresen szükséges kronográffal vizsgálni.

Bár a paintball találat nem kellemes, a közhiedelemmel ellentétben nem túl fájdalmas és egyáltalán nem veszélyes. A fájdalom inkább egy csípő érzés, ami nagyon hamar elmúlik. Előfordul, hogy olyan helyen, ahol vékony a ruházat, a találat helyét egy kis kék folt is jelzi. A kis véraláfutások néhány nap alatt nyom nélkül gyógyulnak. Természetesen minél közelebbről lőnek ránk, annál jobban érezzük a találatot.

A paintball 14 éves kor alatt szülői felügyelettel, 14-18 éves kor között szülői engedéllyel, 18 év felett szabadon űzhető. Gyerekek számára készült speciális felszereléssel pedig 9 éves kortól űzhető. Erről bővebben: paintball gyerekeknek.  Fontos megjegyezni, hogy a játékos nem állhat semmilyen tudatmódosító szer hatása alatt (Pl.: alkohol, drog stb.)

Kérdésed van a paintball-lal kapcsolatban? Írj vagy hívj bátran, szívesen válaszolunk! Telefon: +36302622091, E-mail: info@paintballakademia.hu

Nálunk ilyen a paintballozás!