fbpx

Online paintball játékok

Akik már nem bírják kivárni a következő hétvégét a paintballozásra kipróbálhatnak egy-két online paintball játékot, amelyekben következmények nélkül kipróbálhatnak mindenféle őrült, kamikaze akciókat, paintball taktikát.

Az első számítógépes paintball játékok már az 1990-es években megjelentek, azonban a már akkor is elavult grafika miatt kevesen próbálták ki őket, akik mégis megvették valamelyiket, azok pár kör után bezárták a mesterséges intelligencia hiánya miatt. Ugyanis, ahogy elkezdődött a játék, a csapattársak és ellenfelek szinte azonnal elakadtak a falakba és különböző tereptárgyakba.

online paintball

A Counter-Strike 1.6. (CS 1.6.) elterjedésével rengeteg mod készült a játékhoz, amelyekben a játék alap motorja változatlan, azonban a pályák, fegyverek, ruhák és animációk mind-mind változtathatók, így készült ebből is paintball CS 1.6. verzió. Itt már természetesen lehetett multiplayerben a barátokkal játszani és közben mikrofonon egymással kommunikálni, így az élmény már sokkal valósághűbb volt.

 

 

 

 

 

 

paintball cs 1.6

Pár évvel később a paintball CS 1.6-hoz hasonlóan Call of Duty paintball mod is készült jobb grafikával és élethűbb fizikával.

A 2000-es évek közepén megjelent a Renegade Paintball, az egyik leghíresebb paintball játék. Különböző játékmódokkal, woodsball és airball pályákkal, módosítható felszereléssel (maszk, marker, mez) sokak kedvencévé vált. Hátránya, hogy a single player játékmódban az ellenfél néha elakad vagy ugrás közben 360-as fordulattal 1 golyóval eltalál. A játék újítása, hogy a pályaszerkesztővel elkészíthetjük saját pályánkat is, amin felkészülhetünk a barátainkkal az éles hétvégi paintball játékra.

 

 

 

online paintball

2013-ban megjelent a XField Paintball egy okostelefonos paintball játék, amit már több millióan töltötték le. Két verzió közül választhatunk, az XField 1 single player, az XField 2 pedig már multiplayer. A játék ingyenesen letölthető, jó a grafikája és valóságos paintball márkák (Dye, GI Sportz, Sup AirBall stb.) felszereléseit használhatjuk. Nemcsak paintball, hanem airsoft játékmódban is játszhatunk háborús pályákon, vagy kipróbálhatjuk a hivatalos Millennium versenypaintball pályát. A játék grafikája jó, azonban az irányítása nehézkes éppúgy, mint a legtöbb telefonos FPS játéknak.

 

 

 

 

 

Szerencsére az XField francia fejlesztőcsapata már dolgozik az XField 3-on, ami PC-s verzió lesz. A fejlesztést nyomon követhetitek a Steam oldalán.

Írta: Németh Balázs

Kérdésed van a paintball-lal kapcsolatban? Írj vagy hívj bátran, szívesen válaszolunk! Telefon: +36302622091, E-mail: info@paintballakademia.hu

Nálunk ilyen a paintballozás!