fbpx

Pro paintball tippek: Három erőnlétfejlesztő gyakorlat paintballra

A paintballra mindenki úgy gondol, mint egy hétvégi tevékenységre, de mi van, ha azt mondom, hogy ennek a játéknak, amibe mindannyian beleszerettünk, van egy sport része is. Tudtad, hogy vannak olyan gyakorlatok, amelyeket otthon vagy a helyi sportpályákon is el tudsz végezni, és magasabb szintre emeli a játékodat? Ezzel a pár gyakorlattal hamarosan úgy fogsz paintballozni, mint egy igazi profi!

Először is az ugró kitörés és a guggolás. A paintball egy olyan sport, amihez gyorsaságra és robbanékony mozgásra van szükség. Ez a gyakorlat elvégezhető a felszerelésed nélkül is, de ha valóságosabbá akarod tenni, akkor fel is veheted azt. Az ugró kitörés és guggolás remek módszer arra, hogy erősítsd a lábizmaidat, gyorsabb leszel és összehangoltabb is.

A következő az irányváltásos sprintek. A legtöbb sportban nem csak egy mozgás síkon kell mozognod. A napi gyakorlataidhoz hozzáadhatsz különféle sprinteket/futásokat, így a tested jobban tudja majd kezelni a futva lövést, amitől nagyobb esélyed lesz, hogy kijuss a fedezékbe és ki tudj valakit lőni breakoutból.

Utoljára hagytam az én egyik kedvenc gyakorlatomat, ami sokat segít a paintballban: a medvekúszást. A medvekúszás remek módszer arra, hogy a játékosok koordinálni tudják mind az alsó mind a felső testük mozgását.   A gyakorlat abban is segít, hogy könnyebben eljuss egyik fedezékből a másikba úgy, hogy a lehető legkevesebb eséllyel vegyenek észre és egy pár változtatással abban is, hogy egy alacsony profilú pozícióból teljes hasalásra lökd magad, ami a kígyós oldalon és a doritos oldalon is hasznos.

Összefoglalva, add hozzá ezt a pár gyakorlatot a napi edzéstervedhez, akár csak az edzés végére is, hogy a játékodat magasabb szintre emeld. Most menj és próbáld ki őket, hogy a lehető legjobban paintballozhass! 

Még több tipp és hasznos információ a paintball sportról itt: