fbpx

Paintball tippek esős időre

Mindannyian szeretjük a 20 fok, szélcsend, napsütés kombót, de sajnos van, hogy az időjárás közbeszólna. De mi nem hagyjuk! Az esőben való paintballozás persze extra kihívást jelent mind a felszerelésünknek mind nekünk, de vannak paintball tippek, amivel könnyebben átvészelheted az esős napokat, sőt ha versenyzel, akár a mérkőzést is megfordíthatod velük.

Paintball tippek esős időre – legyen egy száraz hely

paintball esőben, paintball tippek, paintball trükkökA legfontosabb, hogy próbáld a felszerelésedet szárazon tartani amennyire csak lehet. Ha úgy látod, hogy esni fog a játék ideje alatt fontos, hogy találj egy megoldást amellyel szárazon tarthatod a cuccodat nemcsak a játékok alatt, hanem a szünetekben is. Egy pop-up sátor nagyon jó tud lenni, amire figyelj oda, hogy ne olyan helyre állítsd, ahol megáll a víz, mert akkor alulról ázol majd meg.

Paintball tippek esős időre – legyen egy száraz hely

A paintball festék szárazon tartása a legfontosabb. A levegő magas páratartalma a lövedék héját puhábbá teszi, ezért nem fog szétmenni az ellenfélen a lövedék. De ha közvetlen víz éri a festékgolyókat az azonnal tönkreteszi őket. Pontatlanná válnak, felpuffadnak, így a kilövésük is komoly nehézséget fog okozni. Ezért érdemes a festéket zárt műanyag tasakokban tartani és csak száraz kézzel hozzájuk érni.

Paintball tippek esős időre – tár, speedfeedpaintball maszk, paintball tippek, paintball trükkök

A táron lévő speed feed nagy könnyebbséget jelent, de csak száraz időben használd! Esőben ugyanis a tárad gyakorlatilag be fog ázni, így érdemes a gyári tártetőt használni. Ha csak speed feed van nálad, akkor helyezz egy nagy darab papírtörlőt a nyílásba, így akadályozhatod meg, hogy a víz bekerüljön a táradba.

Paintball tippek esős időre – maszkok védelme

A thermo lencse alap, de esőben mindenképp használd! Amikor a páratartalom 100% körül van a maszk nagyon könnyen párásodik. A paintball maszkok többségéhez adnak levehető shield-et, amit esőben mindenképp érdemes feltenni, hogy ne folyjon be a víz a maszkon belülre.

Paintball tippek esős időre – elektromos paintball markerek veszélyben

Ha elektromos paintball markered van, akkor különösen figyelj oda, hogy a markolatgumi ne legyen túlságosan lekopva, mert akkor nem szigetel megfelelően, így víz kerülhet az elektronikába, ami semmiképp se tesz jót neki. Ha nem tudsz a játékig új markolatot szerezni, akkor némi szigetelőszalaggal tudsz segíteni paintball puskádon. A csőbe jutó víz teljesen lehetetlenné teszi a pontos célzást. A legtöbb csövet lyukakkal látnak el, ezeket érdemes eső esetén beszalagozni, így kevesebb víz jut majd a csövedbe.

Paintball tippek esős időre – váltóruha

Nemcsak a felszerelést érdemes szárazon tartani, hanem a ruhádat is amennyire lehet. Ez rossz időben elég nehéz, ezért mindenképp vigyél magaddal teljes váltóruhát, amelyet a játék után át tudsz venni, így nem fogsz megfázni, kihűlni.

Paintball tippek még a linkre kattintva. Kérdésed van? Írj nekünk az info@paintballakademia.hu címre, szívesen válaszolunk!