fbpx

Paintball védőfelszerelés körkép – pár cucc, hogy ne vágd haza magad!

Azt mindannyian tudjuk, hogy a legfontosabb paintball védőfelszerelés a maszk, de van még néhány, ami sok kellemetlenségtől megóvhat minket.

Paintball védőfelszerelés általában

Sokan a kemény protektorokra esküsznek, amelyek inkább hasonlítanak motoros vagy görkoris védőruházatra. Szerintem sokkal inkább a szivacsos megoldásokat érdemes keresni, mivel azokban könnyebb mozogni és speciálisan paintballra vannak kitalálva. Így elkerülhető, hogy egy-egy csúszás után elmozduljanak, illetve valóban kifejtik azt a védelmet, ami szükséges, mégsem gátolnak minket a mozgásban.

Paintball térdvédő

A paintball térdvédő leginkább kemény talajon könnyíti meg a térdelést vagy a csúszásokat. A térd ízületei hamar tönkre tudnak menni, ha sokszor odavágjuk magunkat a kemény talajhoz, ezért paintballozáshoz mindenképp érdemes speciális paintball térdvédőt beszerezni.  paintball védőfelszerelés

Paintball könyökvédő

Sokan gondolják úgy, hogy a paintball védőfelszerelés részei kizárólag a lövedékek becsapódásától védik a játékost. A könyökvédőnek és a térdvédőnek ebben nincs számottevő funkciójuk, sokkal inkább a csúszások és a kemény talaj okozta sérülésektől óvnak minket. A paintball könyökvédő a hasas csúszásoknál nyújt elengedhetetlen védelmet.paintball védőfelszerelés

Paintball sliding short

Más néven csúszónadrág a védőfelszerelés szintén fontos része. Elsősorban oldalas és hasas csúszásoknál praktikus, másrészt extra védelmet nyújt ott, ahol a legkevésbé szeretjük a találatot.

 paintball védőfelszerelésPaintball fejkendő vagy sapka

A fejkendő vagy sapka nemcsak az izzadtságot fogja fel, hanem abban is segít, hogy a fejünket érő találatok erejét csökkentse, így mindenképp ajánlott.

paintball védőfelszerelés

Paintball chest protektor

A paintball mellvédő elsősorban hölgyek számára ajánlott, ám nem csak ők hordják. Funkciója elsősorban, hogy csökkentse a becsapódás okozta fájdalmat, illetve növelje a lepattanó golyók számát.

paintball védőfelszerelés

Paintball kesztyű

A paintball kesztyű, elsősorban műfüvön vagy szőnyegborítású pályán lehet hasznos, ahol a csúszásoknál előfordulhat a kéz megégése. A kesztyűk terén léteznek ujjatlan verziók is, ezek is teljesen jól használhatók. Mindenképp kerülendők a nem paintballozáshoz tervezett kesztyűk, így a sok helyen bevett cérnakesztyűt, mivel ezek megnehezítik a paintball marker megfelelő fogását és így a pontos lövést.

paintball védőfelszerelésNyakvédő

Szerintem teljesen felesleges, általában ezek a vékony védők semmit sem érnek a nyaki találatoknál, ráadásul csak azt mutatják meg az ellenfelednek, hogy félsz. Én kerülném. 🙂