fbpx

Így hozz létre paintball csapatot

Paintball csapatot hoznál létre? Mi segítünk! Részletek ITT!

Sokan kérdezték már tőlünk, hogy hogyan lehet paintball csapatot építeni? Egy paintball csapat lehet egy baráti társaság több tagja vagy egy paintball pályán összeverődött társaság is. Általában a csapat „Mi egy csapat vagyunk!” kimondásával kezdődik, de a következő lépések általában már sokkal nehezebbek. Bár sokféle paintball csapat létezhet a baráti lövöldözős társaságtól egészen a profi versenycsapatig, bizonyos alapvető dolgok mindegyikre vonatkoznak.

Az első lépések

Gondolkodj először kis lépésekben. Ne várd, hogy rögtön egy nemzetközileg elismert szponzorált versenycsapat lesztek. Először nézd meg, hogy a csapatból ki mennyire elkötelezett. Fontos, hogy az elkötelezettségetek szintje körülbelül azonos legyen. Kulcs, hogy szerettek együtt játszani, mert ha nincs meg egy kemény mag, akkor a paintball csapat már eleve bukásra van ítélve.

Határozzátok meg a paintball csapat céljait és a paintball iránti elkötelezettségetek mértékét!

Fektessetek le közös szabályokat, amiket mindenképp betartotok. Érdemes a fontosabb kérdéseket szavazással eldönteni. paintball edzés, paintball pálya budapest, paintball vagy airsoft, airsoft vs paintball, edzés kezdőknekEzen kívül egy paintball csapatnak különböző céljai és törekvései lehetnek. Nemcsak az a csapat lehet sikeres, amelyik sorra nyeri a bajnokságokat, hanem a paintball csapat célja lehet az is, hogy havonta lejártok egyet játszani és jól érzitek magatokat. Persze lehet komolyabban is venni, de fontos, hogy minél komolyabban veszitek, annál több lemondás szükséges az élet más területein. Még mielőtt belevágnátok, határozzátok meg közösen a paintball csapat céljait. Ezzel sok félreértéstől és felesleges körtől kímélitek meg magatokat. Ha mindenki egyetért a célban, sokkal könnyebb lesz elérnetek azt. Azok a játékosok, akik többre, esetleg kevesebbre vágynak mint a közösen kialakított célok, úgyis elmennek majd más csapatba játszani, de ezzel nincs semmi probléma. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a neki való paintballozási formát. Ezért is fontos, hogy minél több játékos legyen a csapatban. Ezen kívül gyakran előfordul sajnos, hogy valaki lesérül, esetleg nem tud játszani az adott napon, ezért fontos, hogy legyenek tartalék játékosok, akik bevethetők, ha nincs meg a létszám.

Nézzetek ki úgy mint egy paintball csapat!

Nem kell feltétlenül rögtön mezre gondolni. Egy egyenpóló vagy egyensapka már sokat dob a csapat kinézetén és mindenki tudni fogja, hogy Ti összetartoztok! Az egységes arculat pedig vonzza a többi játékos tekintetét, tekintélyt parancsol és biztosak lehettek benne, hogy többen akarnak majd a csapathoz csatlakozni. Az egységes felszerelés azért is jó dolog, mert nem kell sokféle tartalék alkatrészt, különböző tömítéseket magatokkal vinnetek, ha esetleg javítani kell valamit. Fontos, hogy legyen legalább egy banneretek, ami messziről is jól látható, és mindenképp ezzel készítsetek fotókat az egész csapatról.

Legyen egy paintball pálya, amin otthon vagytok!

Mint minden sportban, a paintballban is fontos a „hazai pálya”. Egyrészt nagyban megkönnyíti a szervezést és tényleg otthon érezhetitek magatokat. Másrészt jó szponzorációt tudtok magatoknak kialkudni, ha fixen mentek egy helyre játszani. Ez lesz a csapat első szponzorációja, szóval törekedj arra, hogy betartsd, amit ígértél. Csak olyat vállaljatok, amit biztosan be tudtok tartani a későbbiekben.

Nálunk is van erre lehetőség, keress minket bátran elérhetőségeinken!

Legyen mindenkinek feladata, felelősségi köre!

Ha nincs mindenkinek konkrét feladata, ne várd, hogy bármi is elkészül. Ha viszont a feladatok jól ki vannak osztva, a paintball csapat szinte magától működik, úgy hogy mindenki egyenlő energiát fektet bele. Először nevezzetek ki egy csapatkapitány, aki kapcsolattartó szerepét tölti be. Neki jó vezetőnek, diplomatának kell lennie. A csapatnak lehet 1-2 technikusa is, aki a paintball felszerelések karbantartásáért felel. Fontos, hogy a weboldalatokat, Facebook oldalatokat is kezelje valaki, hiszen ez manapság már szinte kötelező eleme egy csapat arculatának. A csapat méretétől függően nem muszáj mindenre kijelölni egy külön felelőst, de arra mindenképp figyeljetek, hogy ne egy ember intézzen mindent.

Az igazi paintballos attitűd

Legyetek nyitottak és barátságosak a többi játékossal és csapattal. Segítsétek egymást és a többieket, amiben tudjátok! Ha van olyan tagja a csapatnak, aki ugyan jól játszik, de sokat kerül konfliktusba másokkal, figyeljetek oda, mert ez sokat árthat a csapatnak. A paintball egy kis szubkultúra, ezért hamar híre megy, ha a csapatodnak van egy problémás tagja, és ez rossz fényt vethet rátok!

Paintballozzatok rendszeresen, de ne égjetek ki!

Legyenek rendszeres edzéseitek, ahol ne csak játsszátok a paintballt, hanem a játék különböző elemeit is gyakoroljátok. Ha az edzés témájának összeállításában segítségre van szükséged, keress minket bátran, vagy nézd meg ezt a videót, amiből sok hasznos tippet kaphatsz!

Hívjatok ki más csapatokat edzőmeccsre, ahol összemérhetitek tudásotokat. Bátran álljatok ki erősebb csapatokkal is, mert ebből sokat tanulhattok. Ha úgy döntötök, hogy egy versenysorozatra vagy scenariokra fogtok járni, készüljetek fel az egész szezonra. Mindenképp próbáljatok olyan paintballos eseményekre is eljárni, amik kívül esnek a közvetlen környezeteteken, mivel ez fogja majd hírét vinni a csapatnak. De ne csak a paintball pályán, hanem azon kívül is szervezettek programokat, amiken a csapat együtt lehet, jól érezheti magát.

És mindenekelőtt érezzétek jól magatokat együtt, paintballozás közben! 🙂

Kérdésed van? Szívesen segítünk! Keress minket elérhetőségeinken!