fbpx

Paintball gyakorlás a karantén alatt

Ezekben a bizonytalan időkben arra szeretnénk emlékeztetni paintball közösségünket, hogy kik is vagyunk és miért tesszük a dolgokat, amiket teszünk. Ne felejtsük el, hogy nem mindig minden az elért helyezésekről szól, hanem az élményekről és a kötelékekről, amiket kialakítunk az egyes eseményeken társainkkal. Paintball játékosokként nincs mindenképp szükségünk versenyeredményekre ahhoz, hogy életstílusunkat igazoljuk, nem mindig ez a cél. Azért szeretünk versenyezni, mivel a gyakorlásban is örömet lelünk. Együtt képesek leszünk tovább építeni ezt a közösséget, amelynek tagjaiként segíthetjük egymást, mint egy csapat lelkes sportoló, akik mindannyian szeretnek versengeni, legyen szó rekreációs játékról vagy mérkőzésekről. Ez jelen pillanatban lehet, több otthoni edzést, vagy múltbeli meccsek felvételeinek az elemzését jelenti, mint a csapattal való gyakorlást. Bárhogy is legyen, reméljük, hogy képes vagy valamilyen módon továbbra is gondoskodni mind mentális, mind fizikai egészséged felől, miközben a paintballal foglalkozol.

Ha a következő versenyünk időpontját áthelyezik, esetleg le is fújják, mi akkor sem lassíthatunk. Itt van pár tipp Jason Edwardstól, aki a Tampa Bay Damage hivatásos paintball játékosa, hogy hogyan is tudunk otthon gyakorolni.

  • Egyes tárak előre beépített szögmérővel rendelkeznek. Ennek a segítségével gyakorolhatod, hogy markered mindig a megfelelő helyzetben tartsd.

  • Állj fel egy tükörrel szemben úgy, hogy a külső oldalával legyél egy vonalban. A legjobb, ha ehhez egy olyan tükröt használsz, amiben a teljes testedet látni lehet, de, ha erre nincs lehetőséged, akkor egy kisebbet is tudsz használni a gyakorláshoz. A markeredet feltartva kezdj el a tükör felé hajolni – akárcsak snap shooting közben. Ez segíthet a profilod csökkentésében, a gyorsaságod növelésében és, hogy a célpont megpillantása után minél előbb ellődd a markered.
  • Rakj egy ruhadarabot a markered csövének elejére, majd rögzítsd egy edzőszalaggal. A szalag másik végét rögzítsd egy megfelelő dologhoz, ami elég erős hozzá, hogy megtartsa, mint például egy asztalláb, egy fa vagy egy pad. Helyezkedj el a tárgy mellett, amihez a szalagot rögzítetted, ez legyen a kezdőpozíciód. Figyelj, hogy az edzőszalag már a gyakorlat megkezdése előtt feszes legyen. Ha laza, vegyél vissza a szalag hosszából vagy lépj távolabb a tárgytól. Ezután a leengedett markert húzd fel, mintha csak lőni szeretnél vele. Ezt ismételgesd. Ezzel a gyakorlattal gyorsíthatod az első lövésed sebességét.
  • Fontos, hogy az otthoni gyakorlás közben a paintball marker mindig kikapcsolt állapotban legyen, csőzsákkal ellátva. A gyakorlatok megkezdése előtt mindig vizsgáld meg, hogy minden megfelelő-e a környezetedben az edzéshez, elég helyed van hozzá, illetve, hogy a megfelelő védőfelszerelésekkel fel vagy szerelve. Vigyázz magadra és másokra szórakozás közben!