fbpx

Profi paintball tippek – Pozíciószerzés és sávhúzás

A profi paintball tippek sorozatunkban először pozíciószerzéssel és a sávhúzással foglalkozunk. A paintballban alapvető fontosságú a jó pozíciók megszerzése, hiszen ez nagy részben befolyásolja győzelmi esélyeinket. Ha az ellenfél előbb ér oda a pálya kulcspozícióihoz mint mi, akkor nagyon nehéz lesz a játékot megfordítani. Íme pár paintball tipp, trükk, hogy hogyan tudjátok Ti elérni a kulcsfedezékeket és megnyerni a paintball meccset.

Paintball tippek 1. – Sávtartás, akadályozd az ellenfeledet az előrenyomulásban!

A paintballban nem minden feladat ugyanolyan izgalmas. Vannak olyanok, amelyek elég monotonak, ezek közé tartozik például a sávok tartása. A sávok megtartása tehát nem túl izgalmas, de annál fontosabb feladat a pályán. Profi paintball tippek a sávtartáshoz:

  1. Olyan fedezéket válassz, ahonnan sokat látsz és viszonylag biztonságban vagy még a bepattogó lövésektől is. Érdemes nagyobb fedezékek közül választani, hiszen onnan többféle opciód is van a lövésre.
  2. A tube-okat a hátadon előre meghatározott módon rendezd el úgy, ahogyan a legkönnyebben kézre esik. (Tipp: én mindig a hátam fele tartom a nyitható felét.)
  3. Keresd meg az úgynevezett blind spotokat. Ezek azok a terei a pályának, amelyeket az adott fedezékből nem feltétlenül látsz, de mivel a paintball golyó ívben repül, ezért be tudsz ejteni oda.
  4. Sávot tartani egy készség, nemcsak lőni kell ész nélkül, hanem tudni kell feladni a sávot és egy következőre átállni, ha visszanyomtak. Nem érdemes végtelen snap shooting párbajba bocsátkozni az ellenfelekkel, mert annak általában kiesés a vége.
  5. Zavard össze az ellenfeleidet azzal, hogy néha megtöröd a sorozatokat, 1-2 másodpercig nem lősz. (Tipp: használd az 1-2-3 szabályt! Sokszor be lehet csapni az ellenfeleket azzal, ha tudod, hogy mozdulni akar, de nem lövöd vissza, hanem magadban elszámolsz nem túl gyorsan háromig és pont háromra kezdesz el lőni. Meg fogsz lepődni, de még haladóbb játékosokat is el lehet kapni ezzel a trükkel!)
  6. Ne akkor tölts, amikor már kifogytál vagy amikor már muszáj, hanem amikor nincs rajtad nyomás. Tárazva harcolni nehéz, ezért mindig érdemes egy olyan pillanatot választani a töltésre, amikor az ellenfelek nem gyakorolnak nagyobb nyomást rád. Lehet, hogy az esetleges túltöltés miatt 20-30 golyó megy a levesbe, de még mindig jobb, mintha átjönnének a sávon.
  7. Ha esetleg lemaradtál a váltásról, vagy nem tudod pontosan, hogy hol az ellenfél, mindig készülj a legrosszabbra, és húzd össze magad annyira, hogy a számodra legrosszabb opcióból se tudjon lelőni az ellenfél.
  8. Mindenképp kommunikálj a társaiddal a pályán, ha szükséges, akkor kérj segítséget tőlük a sáv megtartásában!
  9. Ne csak a sávra koncentrálj, hanem próbáld meg az ellenfél veszélyes játékosait is visszanyomni a fedezék mögé!

Paintball tippek 2. – pozíciószerzés

  1. Sose akarj gyorsan és sokat előremenni: A paintballban nagyon gyorsan változnak a szituációk, így érdemes gyorsan és rövid fedezékváltásokkal operálni. Egy hosszú futásnál mindig benne van a pakliban, hogy az indulásnál még ideális a helyzet, de mire az út felénél jársz, már változik a helyzet, és onnan már nincs visszaút.
  2. A csapatjáték fontossága: kihat a paintball minden szegmensére, így a pozíciószerzésre is. A társad sokat tud segíteni, de csak akkor, ha összedolgoztok. Ne feledd, ez nem egy akciófilm, John Rambo és társai sétálnak le mindig találattal a pályáról először.
  3. A kommunikáció: segíthet abban, hogy eldöntsd, érdemes-e az adott pillanatban fedezéket váltanod. Előfordulhat, hogy Te nem, viszont a társad egy másik szögből meglátja előtted a lehetőséget és tud segíteni Neked.
  4. Pályabejárás: Minden játék előtt érdemes bejárni az aktuális paintball pályát vagy layoutot. Így fel tudod térképezni, hogy melyek a veszélyek, a jó fedezékek, miket érdemes kerülni, honnan érhet esetleg kellemetlen meglepetés. Ha bejárjátok a paintball pályát, míg az ellenfeleitek nem, azzal garantált, hogy az első pár játékban előnyben leszel!paintball tippek, paintball trükkök
  5. Megfelelő pozíciók kiválasztása a megfelelő feladathoz: Egy kis fedezékből nehéz jó fedezőtüzet biztosítani, éppúgy, mint egy sok helyről veszélyeztetett bunkerben is. Érdemes olyan sarokpontokat kiválasztani, ahol a fedezésen kívül mással nem kell foglalkozni.
  6. A futvalövés segít! Nemcsak akkor tudsz offenzívába lendülni, ha van mögötted egy segítő játékos. Fedezd magad futás közben is azzal, hogy a rád veszélyes ellenfeleket nyomás alatt tartod folyamatos futvalövéssel.

Igen, igen papíron ez tök könnyűnek tűnik, élőben már kicsit trükkösebb, ezért nem árt gyakorolni. Paintball edzéseinkről itt olvashatsz. Paintball tippek még a linkre kattintva. Kérdésed van? Írj nekünk az info@paintballakademia.hu címre, szívesen válaszolunk!