fbpx

Évértékelő interjú Ludas Viktorral

Paintball Akadémia 2014-es szezonja több volt, mint sikeres. Az Akadémia nemzetközi színtéren a legeredményesebb magyar csapattá vált. A változásokról és a siker titkáról kérdeztük az Akadémia alapítóját és elnökét, Ludas Viktort.

Gondoltad volna 3 évvel ezelőtt, amikor megalapítottad a Paintball Akadémiát, hogy ez lesz Magyarország legjobb csapata?

Nem gondolkodtam ezen, mivel a Paintball Akadémia megalakulásának nem is ez volt a célja, hanem az, hogy segítse az utánpótlás-nevelést. Érdekes lehet az a kérdésfelvetés, hogy mit tekintünk eredménynek? Gondolom a CEPL-re gondolsz, de úgy vélem nem csak ebben rejlik az Akadémia erőssége, hanem abban, hogy szponzorációval és szakmailag is segíti az utánpótlást. Ha végignézel a Magyar Paintball Liga csapatain, a csapatok kb. fele olyan játékosokból áll, akik az Akadémiában tanultak vagy jelenleg is tagok.

Milyen fejlődésen ment keresztül idén a Paintball Akadémia?

Egyéni és szervezeti fejlődésen is. Az Akadémia napjainkra sokkal jobb perspektívát tud nyújtani a játékosok számára, mint 2-3 éve. Pár éve még csak hazai paintball versenyeken indult a csapat, idén viszont egy rangos nemzetközi sorozat harmadik helyén végeztünk. De ha megnézed egyenként a játékosokat láthatod, hogy mennyit fejlődtek.

Mi volt az idei, sikeres év kulcsa?

Egyértelműen a csapategység és a sok edzés. Véleményem szerint a reball segítségével nagyon jó alapozást és edzőmeccseket kiegészítő edzéseket lehet végezni igen költséghatékonyan. A sok költséghatékony paintball edzés mellett fontos volt a csapat tagjainak kiállása egymás mellett, illetve, hogy a csapat nem csak a pályán épült, hanem számos közös programot szerveztünk.

Kit/kiket emelnél ki az idei keretből?

Ez nehéz kérdés, mert nyilván mindenkit valamiért. Örültem, hogy Indi Zsombor visszatért, Németh Krisztiánnak beérett a rengeteg edzés és kitartás, ma már az egyik legjobb játékos a csapatban, de ott van az ifjú tehetség Gerlóczi Ádám, aki nagyszerű dolgokat mutatott a kígyóban. Emellett ne feledkezzünk meg Egyed Péterről, aki jó brakeoutjaival segítette a csapatot különösen Lengyelországban és Réti Paliról se, aki a CEPL Budapesti fordulóján játszott nagyot a kígyós oldalon. Külön örülök, hogy Kovács László is a csapat tagja, mert sokéves tapasztalatával, érdekes meglátásaival nem csak a pályán, de a terv kialakításában is sokat segít. Ezúton is szeretném külön megköszönni azok munkáját, akik a pit-ben segítettek a versenyek alatt.

Mi a helyzet a reball-lal?

Az idei évben új helyre, az Eosportba költöztünk, amely véleményem szerint minden igényt kielégít (nagyszerű sportburkolat, öltöző, szauna, stb.), de nagy fejlesztésünk, hogy immár 16 db Millennium szabvány paintball fedezék segítségével gyakorolhatnak a játékosok. Az idei évre tervezek még számos további fejlesztést is.

Egyre többen játszotok a csapatból Planet Eclipse markerekkel. Mi ennek az oka?

Véleményem szerint a Planet Eclipse paintball markerei a legmegbízhatóbbak jelenleg a piacon. Az említett gyártó termékeiről egyébként is elmondható, hogy remek minőségűek. Külön öröm a Virtue Spire paintball tár megjelenése, mert tökéletesen működik reball-lal, ami a rotorról sajnos nem mondható el.

Mi a véleményed az Magyar Paintball Ligáról?

Reménykedem benne, hogy jövőre x-ball formátum lesz. Jót tenne a színvonalnak. Szerintem szükség van színvonalas paintball versenyekre. A szervezőkkel jó a kapcsolat, bízom benne, hogy szakmai észrevételeimmel a jövőben is segíthetem munkájukat.

Mik a tervek a 2015-ös szezonra?

Szeretném, ha még több ember, még több szponzorációval paintballozhatna Magyarországon. Ennek érdekében természetesen továbbra is komoly erőfeszítéseket teszek.

Továbbra is lehet csatlakozni a csapathoz?

Természetesen, nagyon várjuk azon játékosok jelentkezését, akik szeretnének a Paintball Akadémia tagjaivá válni. Mindezt széleskörű szponzorációval, szakmai támogatással próbáljuk elősegíteni.

 

Kérdésed van a paintball-lal kapcsolatban? Írj vagy hívj bátran, szívesen válaszolunk! Telefon: +36302622091, E-mail: info@paintballakademia.hu

Nálunk ilyen a paintballozás!