fbpx

A fedett paintball pálya előnyei

Hezitálsz, hogy szabadtéren vagy fedett paintball pályára menj paintballozni? A következő cikkben olvashatsz pár érvet arról, hogy miért érdemes a fedett paintballt választanod a szabadtéri paintball helyett. 

A fedett paintball pályákon nincs időjáráshoz kötve a játék

          Elsősorban a fedett paintball nincs évszakhoz kötve, még szabadtéren nagyon sokat el tud venni az élményből nyáron az izzasztó forróság, pláne még a védőruha és a maszk alatt, ott vannak a szúnyogok, akik az életet is kiszívják az emberből, télen pedig a fagyasztó hideg az, ami el tudja venni az emberek kedvét az egésztől. Viszont, ha egy fedett pályán játszunk teljesen más a helyzet, emiatt az évszakoktól függetlenül bármikor elugorhatunk a haverokkal vagy a gyerekekkel paintballozni és nem kell aggódnunk, hogy napszúrást kapunk vagy megfázunk. És az éppen aktuális hőmérséklet vagy időjárás sem befolyásolja, hogy mennyire lesz jó élmény. Azt sem szabad kihagyni, hogy a szél is képes, sőt biztos, hogy befolyásolni fogja a lövedékek irányát ezáltal még nehezebbé téve az egészet egy kezdő paintballos számára. 

A fedett paintball tökéletes kisebb csapatoknak is

fedett paintball

          Másodszor, a fedett paintball tökéletes kisebb gyerekeknek, akik hamarabb elfáradnak, mert nem kell olyan nagy távot megtenniük egy mérkőzés alatt, mint egy nyitott pályán. Kisebb csoportoknak is alkalmasabb a fedett pálya mert amíg a szabadtéri paintballhoz optimálisabb egy 15-20 fős csoport (ami lássuk be elég sok ember, például egy csapatépítő programhoz vagy egy hétvégi kiruccanáshoz) a fedett paintballhoz bőven elég 10 fő, de még 6 emberrel is tökéletesen akciódús tud lenni egy menet, és ez jobban is hasonlít a professzionális paintballhoz ugyanis ott is a legismertebb játékmódban is öt az öt ellen versenyeznek. 

Gyors, pörgős játékok

 A harmadik érvem a benti paintball mellett pedig a menetek hossza, míg egy szabadtéri paintball meccsen akár 10-20 percet is várnod kell amíg egy új kör elindul, ha balszerencsés vagy és hamar kilőnek, ami simán előfordulhat, egy fedett pályás paintball meccs jóval gyorsabb körökből áll és épp ezért nem olyan frusztráló, ha hamar kiesel mert tudod, hogy pár perc múlva úgy is játszhatsz megint.

A paintball zárt pályán biztonságos

Végül pedig a fedett paintball sokkal biztonságosabb, mint a szabadtéri mert nincs egyenlőtlenséggel teli pálya vagy földből kiálló gyökerek, amin könnyű nagyot zakózni, pláne maszkban, ami ugyan enyhén, de mégiscsak blokkol valamennyi látó teret. Egy fedett pályán viszont vannak biztonsági intézkedések, mint például jól észrevehető fedezékek, háló a pálya körül stb. 

Remélem ezzel a cikkel segítettem a döntésben, habár szerintem mindkét opciót ki kell próbálni mielőtt az ember ténylegesen el tudja dönteni, hogy melyiket preferálja, de az biztos, hogy mindenképp jól fogsz szórakozni. Ha mégis szabadtéri paintball pályára mennél, látogass el hozzájuk: Scoutpaintball.

Foglalj!

Hívj!