fbpx

2013.05.04-05. Paintball edzés Svédországban

Edzőnk, Ludas Viktor – mint azt sokan tudjátok – a svéd Stockholm Hype! paintball csapatában játszik.

A csapat téli felkészülése leginkább reball-lal zajlott, mivel a reball-lal való edzés számos előnnyel bír. Olcsó edzésmódszer lévén számolatlanul lőhető el a lövedék a skillek (alapkészségek) fejlesztésére. A reball nagyon jó azok számára is, akik az alapokat szeretnék megtanulni. Ezt az edzésmódszert Svédországban igen széles körben alkalmazzák, ami meg is látszik a svéd liga színvonalán.

Svédországban a paintball liga 4 osztályra tagolódik (div1-div3 és CPL azaz Bajnokok ligája). A Stockholm Hype! 2 éve még div3-ban játszott, idén azonban a sok paintball edzés meghozta gyümölcsét, és folyamatos jó teljesítménnyel a csapat felkerült a Svéd Bajnokok Ligájába. Itt olyan paintball csapatok játszanak, mint például a Millennium SPL-ről ismert (Paintball Európa Bajnokság fél-profi kategóriája) Drammen Solid, Stockholm Ignition, Falköping Mashive, Copenhagen PB Club vagy a DIV1-es Rönnholt Blast, vagy a Tonton Flingeurs svéd játékosai a profi kategóriából is itt játszanak. A svéd paintball hagyományosan színvonalas, elég csak a régi Joy Division paintball csapatára gondolni. A hétvégi paintball edzésről Viktor személyes összefoglalóját idézzük:

A gépem reggel 6-kor indult a Liszt Ferenc repülőtérről, és stockholmi érkezésem után rögtön elindultunk a paintball pályára Uppsala városába. Az edzőmeccseket körmérkőzések formájában játszottunk (kb. 8 csapat vett itt részt.). A körmeccsek után további breakout (játék elindítását követő szituáció) gyakorlatokat végeztünk, majd estére visszamentünk Stockholmba. Másnap hajnalban útra keltünk, ismét Uppsalába mentünk, ahol a második nap is az elsőhöz hasonlóan kemény paintball edzéssel telt. Végül késő este hosszú utazás után értem haza Budapestre. Úgy gondolom, a csapat sokat tanult, jól alkalmazkodott a pályatervhez. Bízom benne, hogy az idei első versenyünkön szép eredményeket fogunk elérni. A hétvége igen fárasztó volt, de megérte, hiszen színvonalas edzőmeccseket játszottunk az európai paintball élvonalába tartozó csapatokkal. Nagy öröm számomra, hogy idén munkánkat segíti a svéd legenda Maximus Lundqvist is, aki többszörös Európa bajnok paintball játékos.

Kérdésed van a paintball-lal kapcsolatban? Írj vagy hívj bátran, szívesen válaszolunk! Telefon: +36302622091, E-mail: info@paintballakademia.hu

Nálunk ilyen a paintballozás!